Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Καταγγελία για την δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου


To ΔΣ της ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας στη συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου 2013 αποφάσισε ομόφωνα το παρακάτω Ψήφισμα


Ο συνάδελφος Ανδρέας Γιαννόπουλος πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Αρκαδίας διώκεται γιατί μοίρασε στους καθηγητές και στον εκπρόσωπο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του μουσικού σχολείου Τρίπολης, επερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα μουσικά σχολεία, λόγω των τραγικών ελλείψεων καθηγητών. Να σημειώσουμε ότι τέσσερις μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία υπάρχουν 11.500 ώρες μαθημάτων ακάλυπτες…
Και το «κακούργημα» του δεν έχει τέλος! Διώκεται επίσης για το γεγονός ότι νέοι που τον συνόδευαν, μοίραζαν στους μαθητές το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων στα Μουσικών Σχολείων, το οποίο καλούσε σε συλλαλητήριο στις 30 Ιανουαρίου στο Υπουργείο Παιδείας. Ως ένα συλλαλητήριο που αφορά την κατάσταση των μουσικών σχολείων να έπρεπε να ανακοινώνεται και να περιστοιχίζεται από άλλους εκτός αυτών που τους απασχολεί άμεσα το πρόβλημα!
Ο Διευθυντής δε, του σχολείου ισχυρίζεται ότι δεν επιτρέπεται η διακίνηση εντύπου υλικού που έχει σχέση με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας στα σχολεία χωρίς την έγκριση του διευθυντή. Και εδώ εγείρονται δύο ερωτήματα α) γιατί διώκεται ο συνάδελφος; γιατί δεν πήρε άδεια ή για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης; β) ο διευθυντής μπορεί να μοιράζει ό,τι ο ίδιος κρίνει στους συναδέλφους και στους μαθητές, αφού άδεια παίρνει από τον εαυτό του;
Για μας, ο συνάδελφος διώκεται πρώτα και κύρια για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε, για άλλη μια φορά, η τραγική κατάσταση των μουσικών σχολείων, λες και ήταν άγνωστη τους καθηγητές και στους μαθητές του σχολείου του! Διώκεται δηλαδή για την πίστη πως όλοι και όλες μαζί και μπορούμε να αντισταθούμε με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα.
Κατά δεύτερο, αλλά εξόχως σημαντικό, διώκεται γιατί παρενέβαινε στον εργασιακό του χώρο. Και αυτός είναι ο στόχος. Η σιωπή. Με όλους τους τρόπους και το τελευταίο διάστημα κυρίως με την τρομοκρατία και τις διώξεις. Και όσο βαθαίνει η κρίση τόσο η τρομοκρατία θα εντείνεται.
Να σταματήσει άμεσα και να αποσυρθεί οριστικά  η δίωξη του συναδέλφου Ανδρέα Γιαννόπουλου από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αρκαδίας.

Για το διοικητικό συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                    Η Γενική Γραμματέας

Μαρία Πρασανάκη                                                              Ανθή Πατραμάνη