Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη Παναττική απεργία στις 6 Φεβρουαρίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H E.E. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με απόλυτο τρόπο την κυβερνητική απόφαση να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών. Είναι η δεύτερη φορά, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, που καταφεύγει σε αυτήν την αντιδημοκρατική πρακτική ποινικοποίησης των εργατικών και απεργιακών αγώνων, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι η Δημοκρατία, τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή.

Θα πρέπει ωστόσο να γνωρίζει η Κυβέρνηση ότι η συστηματική υπονόμευση των συνδικαλιστικών και εργατικών δικαιωμάτων παραβιάζουν το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι εργατικοί αγώνες δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχισμό και πραξικοπηματικό τρόπο, σε μια Δημοκρατία ευρωπαϊκής χώρας, οι εργαζόμενοι δεν επιστρατεύονται και δεν ντύνονται "στο χακί".

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τη συμπαράστασή της στους ναυτεργάτες και την ΠΝΟ που παλεύουν για τη διατήρηση των στοιχειωδών εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων τους. Καλεί την Κυβέρνηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης που αναδεικνύει την αδιαλλαξία και καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό.

ΚΗΡΥΣΣΕΙ

αύριο, Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013, 24ωρη παναττική απεργιακή κινητοποίηση για όλες τις Υπηρεσίες του Δημοσίου, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α., προκειμένου να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, στις 10:30 το πρωί, στον Άγιο Διονύσιο στον Πειραιά.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.