Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ενημέρωση για ΔΣ στις 4/2/2013


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας συνήλθε στην πρώτη τακτική του συνεδρίαση τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου και ώρα 20:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ στο ΕΠΑΛ Θήρας (Γυμνάσιο Φηρών) και αποφάσισε  τα παρακάτω:

-  Έκδοση ψηφίσματος καταγγελίας και συμπαράστασης στο συνάδελφο Ανδρέα Γιαννόπουλο που διώκεται για την πολιτική του δράση. 
-          Η πραγματοποίηση εκδήλωσης με θέμα την αξιολόγηση, περί τις 21 Φεβρουαρίου, με καλεσμένους εκπροσώπους από την ΟΛΜΕ και το ΚΕΜΕΤΕ.
-      Σχετικά με το ζήτημα των φαρμακείων και την μη εκτέλεση συνταγών του ΕΟΠΥΥ αποφασίστηκε η επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Σύρου και τους φαρμακοποιούς του νησιού. Επίσης, θα υπάρξει επικοινωνία με την εισαγγελία Νάξου, ώστε να ενημερωθούμε για την εξέλιξη της καταγγελίας από τα σωματεία του νησιού. Ταυτόχρονα θα διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας φαρμακείου ΕΟΠΥΥ.  
-  Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης πριν την πανελλαδική απεργία στις 20 Φεβρουαρίου με στόχο την όσο δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση.
-   Κρίνοντας αναγκαία την δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας, στην πρώτη Γενική Συνέλευση να διερευνηθούν οι διαθέσεις των συναδέλφων ως προς την πραγματοποίηση εκδηλώσεων για τη δημιουργία του ταμείου και την ενίσχυσή του .
-      Να ζητήσει από τους συλλόγους των διδασκόντων των σχολείων κοινή συνεδρίαση με το ΔΣ ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα του κάθε σχολείου.
-  Το ΔΣ να έρθει σε επαφή με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τους συλλόγους μαθητών για τον συντονισμό δράσης για την κοινή αντιμετώπιση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία (κενά σε διδακτικό προσωπικό, κτιριακά κλπ).
-   Στο επόμενο ΔΣ θα συζητηθεί το ζήτημα της κρατικής καταστολής με στόχο την έκδοση ψηφίσματος.
-       Ορίστηκαν ως εκπρόσωποι στη δημοτική επιτροπή παιδείας η πρόεδρος σαν τακτικό μέλος και η αντιπρόεδρος ως αναπληρωματικό.



Για το ΔΣ