Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: Όμηροι του υπουργείου οι μαθητές της ΤΕΕ

Αθήνα, 18/09/2013


ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ
ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΕ


            Τραγελαφικές καταστάσεις δημιουργεί η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Αφού έθεσε σε διαθεσιμότητα 2.122 καθηγητές ειδικοτήτων, έκλεισε 3 σημαντικούς τομείς σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, κλείνει 102 ΕΠΑΣ οριστικά με νέο νόμο.
            Το Υπ. Παιδείας αδιαφορεί για τη συνέχιση σπουδών των μαθητών. Προσπαθεί να προσλάβει ωρομίσθιους για τη διδασκαλία όλων των μαθημάτων. Και επειδή αυτό είναι πρακτικά αδύνατον με το νέο νόμο, αναθέτει σε εκπαιδευτικούς που μετατάχθηκαν βίαια σε διοικητικούς κλάδους να διδάξουν σχετικά μαθήματα στην Γ΄ τάξη των ΕΠΑΛ και στη Β΄ των ΕΠΑΣ. Με ανεύθυνο τρόπο το Υπουργείο Παιδείας χειρίστηκε και τις εξετάσεις μετεξεταστέων. Αφού αναβλήθηκαν για μια εβδομάδα οι εξετάσεις (εδώ δεν επηρεάζεται η ψυχική υγεία των μαθητών;), αυτές έγιναν σε πολλές περιπτώσεις με μη νόμιμες διαδικασίες (με έναν καθηγητή, με καθηγητές άλλων ειδικοτήτων, με ωρομίσθιους που ακόμα δεν είχαν προσληφθεί, κ.λπ.).
            Ο τραγέλαφος των παραπάνω αποφάσεων, μαζί με την πλήρη αδιαφορία του Υπ. Παιδείας σε πλήρη εφαρμογή!
            Καλούμε τους συναδέλφους να μην επιτρέψουν να γίνουν ο δούρειος ίππος των σχεδίων του Υπουργείου.

            Απαιτούμε για μια ακόμη φορά:

-          Να καταργηθεί το άρθρο 82 του ν.4172/13 και να επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ στις θέσεις τους.
      -     Να λειτουργήσουν κανονικά όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες που υπήρχαν για να βρουν οι 20.000 μαθητές τις ειδικότητες που επέλεξαν.