Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Μονιμοποίηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Από τον Φιρτινίδη Χρήστο
(ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)
Το θέμα της μονιμοποίησης θα αποτελέσει, πιστεύω, τα χρόνια που έρχονται, σημαντικό σημείο αιχμής αντίστασης του κλάδου, στην προσπάθεια ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που ήδη επιχειρείται.
Το γεγονός ότι παραμένουν σε ισχύ τα άρθρα των νόμων για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ( αρθρ.5 του ν.2986/2002, αρθρ.6 του ν.3027/2002 και αρθρ.13 παρ.3γ του ν. 3149/2003) καθώς και το Π.Δ. 140/1998, για τους όρους και την διαδικασία μονιμοποίησης και υπηρεσιακής εξέλιξης των εκπαιδευτικών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, και δεν πρέπει να συνεχίζουμε να το αγνοούμε στρουθοκαμηλίζοντας ή ανακυκλώνοντας παρωχημένες απόψεις και ιδεολογήματα για το «καυτό» ζήτημα της αξιολόγησης, συνολικά, αμήχανοι στις συμπληγάδες της άρνησης ή της αδυναμίας και της σπέκουλας ή της απαξίωσης που εισπράττουμε από τους «εταίρους» μας στην εκπαιδευτική κοινότητα, και όχι μόνο.
Η μη ενεργοποίηση των παραπάνω, ας σημειωθεί ότι ψηφίστηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση, μετά, από την στην πράξη απόρριψή τους από το σύνολο των εκπ/κων, δεν αποτρέπει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ και την διοίκηση από την επιλεκτική, ακόμη και με «διασταλτική» ερμηνεία, εφαρμογή των σχετικών άρθρων.