Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

Διαμαρτυρία

Από το Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Επαρχίας Θήρας
(ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ)

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Επαρχίας Θήρας εξέδωσε την ακόλουθη Διαμαρτυρία για τη σύλληψη της Μαργαρίτας Ρουσσάκη και την παρουσία του πολεμικού πλοίου "Σαν Αντόνιο" των ΗΠΑ, στην καλντέρα της Σαντορίνης.

Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Όχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι,
όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει
εκείνο τ΄ όχι – το σωστό – εις όλην την ζωή του.
CHE FECE ..... IL GRAN RIFIUTO
Η Μεγάλη Άρνηση, Κ. Π. Καβάφης

Καταγγέλλουμε την παραβίαση του δικαιώματος της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης και την καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου που προσπαθούν κάποιοι να επιβάλουν σε όσους έχουν διαφορετική γνώμη ως προς την τουριστική εκμετάλλευση του νησιού μας. Ποτάμια αίματος χύθηκαν για να κατακτήσει η ανθρωπότητα τα δικαιώματά της.
Συμπαραστεκόμαστε στη Μαργαρίτα Ρουσάκη που κατηγορήθηκε άδικα για κάτι ασήμαντο (ρύπανση της πλατείας των Φηρών με χάρτινα φέιγ βολάν), από αυτούς που ουσιαστικά αδιαφορούν για το σημαντικό (την καταστροφή του θαλάσσιου συστήματος στην Καλντέρα της Σαντορίνης από την τοξική βόμβα του βυθισμένου κρουαζιερόπλοιου του Sea Diamond).
Καταγγέλλουμε τον παραλογισμό και την υποκρισία που κρύβεται πίσω από πιστωτικές κρίσεις και ληξιπρόθεσμες τραπεζικές οφειλές και τον πανικό που τις ακολουθεί. Κάποια στιγμή θα επιτεθεί στην ψυχή όλων μας και θα προσπαθήσει να καταχραστεί τα όνειρα και το μέλλον μας ή να τα ανταλλάξει με ομόλογα.
Συμπαραστεκόμαστε σε όσους έχουν το θάρρος και την αξιοπρέπεια να υποστηρίξουν ελεύθερα την άποψή τους.
Καταγγέλλουμε την εθελουσία τύφλωση μπροστά στην καταρράκωση των ηθικών και πνευματικών πανανθρώπινων αξιών της ειρήνης, της αλληλεγγύης των λαών και της ηθικής αντίστασης στην αδικία και τον πόλεμο. Η αδιαφορία για κάθε τι άλλο πέρα από το πολύ στενό και μικρό ατομικό συμφέρον, είναι αδιέξοδο. Όταν η καταστροφή χτυπήσει την πόρτα μας, δεν θα υπάρχει κανείς να μας στηρίξει.
Συμπαραστεκόμαστε σε κάθε πολίτη και λαό του κόσμου που αγωνίζεται για ζωή, ελευθερία, αξιοπρέπεια, δημοκρατία. Μπορεί οι αντίπαλοι να μοιάζουν ανίκητοι αλλά σίγουρα το δίκιο θα επικρατήσει. Έτσι πρέπει να γίνει, κι έτσι θα γίνει.