Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

«Αλληλεγγύη στην Κωσταντίνα Κούνεβα»

Η Κωσταντίνα Κούνεβα, μετανάστρια από τη Βουλγαρία και μαχόμενη συνδικαλίστρια της Παναττικής Ένωσης Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού (Π.Ε.Κ.Ο.Π.), δέχτηκε δολοφονική επίθεση στις 22/12/08 με καυστικό οξύ, καθώς επέστρεφε από τη δουλειά της.

Η επίθεση αυτή ήταν το επιστέγασμα μιας σειράς απειλών που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα λόγω της δράσης της ενάντια στη δουλεμπορική εκμετάλλευση των «νοικιαζόμενων» εργαζόμενων στα συνεργεία καθαρισμού στον ΗΣΑΠ από την εταιρία ΟΙΚΟΜΕΤ. Η εταιρία αυτή είχε αναλάβει εργολαβικά την καθαριότητα του ΗΣΑΠ αλλά και άλλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων.

Προσπάθησαν να της κλείσουν το στόμα. Προσπάθησαν να σταματήσουν τη δράση της.

Αυτό το έγκλημα έχει ενόχους. Αυτούς που θεωρούν ότι οι εργασία είναι δουλεία και οι εργαζόμενοι/νες ιδιοκτησία των εργοδοτών. Αυτούς που πριμοδοτούν την ελαστική εργασία, την ανασφάλεια και την αυθαιρεσία τους χώρους εργασίας.

Αυτό το έγκλημα μας αφορά όλους και όλες.

Καταδίκη για το γεγονός και αλληλεγγύη στην Κωσταντίνα Κούνεβα ας αποτελέσει η καθημερινή μας δράση ενάντια στις πολιτικές που δημιουργούν θύματα εργαζόμενους και αφήνουν ενόχους ατιμώρητους.
Απο το ΔΣ της ΕΛΜΕ