Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Αποτελέσματα Τακτικής Γενικής Συνέλευσης ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας

Θήρα, 15 Απριλίου 2013


Στις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά της ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 αποφασίστηκαν:
-        Η δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης (ομόφωνα), καθώς και η δημιουργία επιτροπής που στόχο θα έχει τη διοργάνωση εκδηλώσεων/δράσεων για την ενίσχυση του ταμείο αλληλεγγύης.
-        Η οικονομική ενίσχυση συναδέλφου με το ποσό των 500 € (ομόφωνα).
-        Η έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη διετία 2011-2013 (κατά πλειοψηφία).
-        Σχετικά με την ειδική αγωγή (κατά πλειοψηφία)
o        Να καταργηθεί  ο Ν.4115/2013  της σφαγής της Δημόσιας Δωρεάν Ε.Α.
o        Καθιέρωση της Ειδικής Αγωγής ως υποχρεωτικής και αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν από την ηλικία των 3 χρόνων. Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων, ώστε οι οικογένειες των ΑμΕΑ και των παιδιών με Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες να μη χρειάζεται να καταβάλουν ούτε € για τη διάγνωση, αξιολόγηση, συμβουλευτική και  αντιμετώπιση των προβλημάτων των παιδιών τους. 
o        Να χρηματοδοτηθεί γενναία ο ευαίσθητος αυτός χώρος και να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες υποδομές ώστε όλα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες να φοιτούν στη Δημόσια Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση.
o        Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στο χώρο της Ε.Α. (εκπαιδευτικοί, ειδικοί εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό) και να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι διορισμοί ώστε να επανδρωθεί η Ε.Α. με μόνιμους εργαζόμενους.
-        Για την επόμενη διετία, προτείνουμε η απόδοση της συνδρομής των Συλλόγων/ΕΛΜΕ προς την Ομοσπονδία, να μειωθεί στα 10 € συνολικά για κάθε συνάδελφο (κατά πλειοψηφία).
-        Εκλέχθηκε εφορευτική επιτροπή για την εκλογή αντιπροσώπων στο 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και ορίστηκε ως ημερομηνία εκλογών η Τετάρτη 17 Απριλίου.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο