Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ψήφισμα συμπαράστασης: Να μη διωχθεί η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας στην έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας 22 Απριλίου 2013 αποφάσισε ομόφωνα ότι συνυπογράφει το παρακάτω ψήφισμα συμπαράστασης:


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!
Να μη διωχθεί η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου.

Η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου είναι αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων. Έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
Για τη στάση της αυτή, και με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας. Υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή Υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και αφορά τις εν λόγω κρίσεις. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ τίθεται στο στόχαστρο η πολιτική και συνδικαλιστική επιλογή της συναδέλφου να βάλει παύλα. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να τρομοκρατηθεί όποιος τοποθετείται με έργα και όχι με λόγια ενάντια στην αξιολόγηση.
Η συνάδελφος υλοποίησε την απόφαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη και το ενδεχόμενο δίωξής της αφορά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Να σταματήσει τώρα η ΕΔΕ και οποιαδήποτε προσπάθεια δίωξης της συναδέλφου Σοφίας Ποταμιάνου.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο