Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Για την ενισχυτική διδασκαλία


Με την ΥΑ 24136/Γ7/21-2-2013 οι μαθητευόμενοι μάγοι του υπουργείου -εκπρόσωποι των δανειστών, φίλων και εταίρων μας, χτύπησαν ξανά! Δυο μήνες πριν το τέλος της πολύπαθης αυτής σχολικής χρονιάς θυμήθηκαν ότι οι μαθητές χρειάζονται ενισχυτική διδασκαλία και βάζουν μπροστά 8 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας (ΣΚΕΔ) απ’ ότι φαίνεται στα μεγαλύτερα νησιά του νομού μας, θέτοντας ως κριτήριο το μέγεθος του μαθητικού πληθυσμού.
Τι συνέβη; Τους πήρε ο πόνος για τα παιδιά με αποδεδειγμένα μαθησιακά προβλήματα; Σκέφτηκαν, αφού δεν σας έχουμε καθηγητές το πρωί σε βασικές ή μη ειδικότητες, ας καλύψουμε αυτό το κενό το απόγευμα με δουλοπάροικους ωρομίσθιους; Όχι βέβαια...
Έδρασαν καθαρά επικοινωνιακά για να δείξουν ότι δεν έχουν θάψει ακόμη το κουφάρι του κοινωνικού κράτους και τις αντίστοιχες υποστηρικτικές δομές του αξιοποιώντας ψίχουλα από το ΕΣΠΑ. Στον παραπάνω στρεβλό σχεδιασμό των εν λόγω κέντρων δεν υπάρχει ούτε ένα γυμνάσιο ενός μικρού πληθυσμιακά νησιού. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι ευκαιρίες για παράλληλη υποστηρικτική μάθηση στα μικρά νησιά (φροντιστήρια κ.λ.π.) είναι ελάχιστες, οι μαθητές αυτών των γυμνασίων αφήνονται κυριολεκτικά στη μοίρα τους.
Στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλει να εξαπλώσουν την ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα γυμνάσια του νομού μας και να επαναφέρουν την πρόσθετη διδακτική στήριξη σε όλα τα λύκεια.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο