Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013

Αποφάσεις ΔΣ στη συνεδρίαση της 11-3-2013


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Επαρχίας Θήρας συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση τη Δευτέρα 11 Μαρτίου και ώρα 20:15 στα γραφεία της ΕΛΜΕ  στο ΕΠΑΛ Θήρας (Γυμνάσιο Φηρών).

·         Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η πρόεδρος προχώρησε εκτενή ενημέρωση για τη Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Επίσης αποφασίστηκαν τα εξής:
·          Να γραφεί κείμενο σχετικό με την απόφαση του υπουργείου να λειτουργήσει η ενισχυτική λίγους μήνες πριν την λήξη του διδακτικού έτους και υπό προϋποθέσεις.

·         Να συνυπογράψει η ΕΛΜΕ την κοινή ανακοίνωση των εκπαιδευτικών συλλόγων στις Κυκλάδες για την επίθεση της Χρυσής Αυγής στην Πάρο


·         Για την εβδομάδα δράσης στην εκπαίδευση:
Να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης προέδρων, συμπληρωμένες με τις αποφάσεις της γενικής μας συνέλευσης, δηλαδή:
1)      να συναντηθεί το ΔΣ της ΕΛΜΕ  με τους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων και τα δεκαπενταμελή των μαθητών των σχολείων, με στόχο την οργάνωση κοινών δράσεων
2)      να μοιραστεί το κείμενο της ΟΛΜΕ στους γονείς στα γυμνάσια με προσφορότερη την ημέρα επίδοσης βαθμολογίας ενώ στο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ να επικοινωνήσει η ΕΛΜΕ με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων
3)      να μοιραστεί το κείμενο που θα στείλει η ΟΛΜΕ στους μαθητές την ημέρα της σχολικής γιορτής για την 25η Μαρτίου
4)      να διερευνηθεί η δυνατότητα προβολής ταινίας σχετικής με τα εκπαιδευτικά θέματα
5)      τη δημιουργία πανό, τα οποία θα τοποθετηθούν στα σχολεία
6)      να προταθεί και στα άλλα νησιά να κάνουν δράσεις όπως αυτές που θα πραγματοποιήσουν οι συνάδελφοι στα σχολεία της Ίου (μοίρασμα του κειμένου της ΟΛΜΕ στους γονείς κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών για την παρέλαση, ανάρτηση πανό στα σχολεία)

·         Να αναρτηθεί υλικό στο blog της ΕΛΜΕ  για την 21η Μαρτίου - Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων και του Ρατσισμού.


·         Να συνεχιστεί η διερεύνηση για το θέμα που έχει προκύψει με τα φαρμακεία της ΣαντορίνηςΓια το Διοικητικό Συμβούλιο