Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Από ΟΛΜΕ για μετατάξεις

Αθήνα, 18/5/2014


                        ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας στην επιτροπή για τις μετατάξεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια του 2013 και 2014, στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ.
Σε καμιά περίπτωση τα λάθη, η αδιαφάνεια και οι επιλογές της τότε ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας το καλοκαίρι του 2013, που οδήγησαν στην υποχρεωτική βίαιη μετάταξη χιλιάδων εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, υπό την απειλή της διαθεσιμότητας και της απόλυσης, είχε ήδη προηγηθεί η κατάργηση 50 ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν μπορούν να διορθωθούν σήμερα με συνολική ακύρωση όλων των μετατάξεων δημιουργώντας για μια ακόμα φορά προβλήματα και καθιστώντας θύματα τους εκπαιδευτικούς.
            Η υλοποίηση μιας τέτοιας πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την οικογενειακή και εργασιακή εξουθένωση 3.600 εκπαιδευτικών, αλλά θα επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις, τόσο σε όλες τις διαδικασίες των υπηρεσιακών μεταβολών οι οποίες έχουν ήδη καθυστερήσει, όσο και στην ομαλή λειτουργία των σχολείων την επόμενη σχολική χρονιά.
Καταθέτοντας ξανά τις ρεαλιστικές προτάσεις της ΟΛΜΕ για το θέμα, ζητάμε την άμεση απόσυρση της πρότασης του Υπουργείου,
Στηρίζουμε την κινητοποίηση των συναδέλφων την Τρίτη, 19-5-15, στις 9 π.μ. έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
  _______________________________________________

Αθήνα, 18/5/2015
                                                                                                Α.Π.: 358
                                                                       
 ΠΡΟΣ:
τον Υπ. Παιδείας κ. Αριστ. Μπαλτά
τον αναπλ. Υπ. Παιδείας κ. Τ. Κουράκη
                                                                                                                          ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Επιτρ του Υπ. Παιδείας για τις μετατάξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ
Σχετικά με το θέμα της απόδοσης οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετατάχθηκαν υποχρεωτικά με το αρ. 82 παρ. 11 του ν. 4172/13 στην πρωτοβάθμια, το ΔΣ της ΟΛΜΕ προτείνει τα παρακάτω:
  1. Να πραγματοποιηθεί έλεγχος νομιμότητας των μορίων των μεταταγμένων, να δημοσιοποιηθούν τα μόρια και να γίνει επιστροφή στη δευτεροβάθμια όσων έχουν κάνει ψευδή δήλωση.
  2. Να δοθεί η δυνατότητα επιστροφής στη Β/θμια σε όσους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν με παράλληλη κατοχύρωσή τους. Όσοι είχαν οργανική θέση, είτε σε διαθέσιμη οργανική θέση, είτε σε προσωποπαγή μέχρι το άνοιγμα της πρώτης οργανικής. Όσοι ήταν στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ παραμένουν στη διάθεση.

  3. Να γίνει σύσταση οργανικών σε κάθε σχολική μονάδα για όλα τα διδακτικά αντικείμενα με βάση τις πραγματικές ανάγκες της πρωτοβάθμιας.

  4. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ανήκουν σε ειδικότητες που δεν προϋπήρχαν στην Α/θμια εκπαίδευση να τοποθετηθούν άμεσα βάσει των μορίων τους.
  5. Για τις κοινές ειδικότητες: να γίνει σύγκριση (με βάση τα μόρια μετάθεσης του 2013) όσων αιτούνταν μετάθεση εντός της πρωτοβάθμιας το 2013 και των μεταταγμένων από τη δευτεροβάθμια. Να ικανοποιηθούν οι μεταθέσεις εντός πρωτοβάθμιας με βάση τα μόρια των τελευταίων μεταταγμένων. Να δοθούν σε όλους οργανικές θέσεις στην περιοχή που έχουν μεταταχθεί

___________________________________
ΠΡΟΣ:
τον Υπ. Παιδείας κ. Αριστ. Μπαλτά
τον αναπλ. Υπ. Παιδείας κ. Τ. Κουράκη
                                                                                                                          

 ΘΕΜΑ: Αίτημα για συνάντηση με τον Υπουργό και τον αναπλ. Υπουργό Παιδείας

Κύριοι Υπουργοί,

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητά επείγουσα συνάντηση μαζί σας για το σοβαρό και επείγον ζήτημα των μετατάξεων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια.